Jonge mantelzorgers

Groei jij thuis op met iemand die zorg en aandacht nodig heeft? Dan ben jij een jonge mantelzorger.

Weet je niet zeker of je een jonge mantelzorger bent? Kijk dan eerst naar deze animatie

Of lees het verhaal van Anneke "Opgroeien met zorg hoe doe je dat?"

Waar vind je iemand die naar jouw verhaal luistert en met je meedenkt?

Je zult zien dat er vrienden, buren of familieleden zijn die jou graag willen helpen. En samen helpen is vaak leuker dan het in je eentje doen. Je kan ook terecht bij je juf, meester of mentor om te vertellen wat er bij jullie thuis aan de hand is. En wij helpen je ook graag! Wij komen graag met jou in contact.

 

Doe leuke dingen

Je kunt alleen goed voor anderen zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Dus ga lekker sporten. En spreek met vrienden af. Tijd voor jezelf is reuze belangrijk! Hier vind je allerlei sportieve activiteiten.

Bedankje

De gemeente Soest vindt het heel bijzonder wat je doet. Het aanmelden voor het bedankje is nu niet meer mogelijk. Volgend jaar kun je het bedankje weer aanvragen. Het bedankje is een Bol.com waardebon.

Praat erover

Dat helpt echt! Zoek iemand bij wie je jouw verhaal kwijt kunt. Over je situatie en je zorgen praten, lucht niet alleen op, het geeft je vaak ook nieuwe inzichten. En ga je nog naar school? Praat dan met je mentor of een leraar. Praat je liever met iemand anders? Bekijk waar je terecht kunt voor hulp.