Trainingen

U weet vast al dat mantelzorgen veel van u vraagt. Gelukkig zijn er trainingen waarbij het niet om uw naaste, maar om uzelf gaat. U leert bewust te worden van uw lichaam en geest. Zo zorgt u goed voor uzelf. De meeste trainingen worden door uw zorgverzekeraar vergoed.

Groepstrainingen

Stilstaan bij jezelf

Training van vijf bijeenkomsten en een terugkomdag voor mantelzorgers die behoefte hebben aan mentale ondersteuning. Tijdens de training leert u in vijf stappen naar (zelf)bewust keuzes maken door stil te staan bij jezelf. Samen met andere mantelzorgers kijkt u naar uw persoonlijke situatie, wordt u zich bewust van hoe u hiermee omgaat en welke mogelijkheden er zijn die u ruimte kunnen geven. Kijk voor meer informatie op de website mantelzorgcafesoest, stuur een mail naar info@mantelzorgcafesoest.nl, of bel naar 06-53 79 05 98.

Stilstaan in drukte

U heeft vage lichamelijke of geestelijke klachten. Hoofdpijn, last van stress, vaak moe. Toch blijft u maar doorgaan. Herkent u dit? Kijk dan eens op de website van Welzin voor de cursus Stilstaan in drukte.

Mindfulness

Toe aan meer energie en frisse inzichten? De continue stroom aan gepieker en gedachten stilleggen? Dan is Mindfulness wellicht iets voor u. Meer informatie over Mindfulness training op Welzin.nl.

Zorgt u voor iemand met dementie?

Kom dan naar de cursus "Omgaan met dementie voor mantelzorgers"

Deze cursus geeft u informatie over dementie en wat u zoal tegen kunt komen. Daarnaast krijgt u tips en vaardigheden die u kunnen helpen om als mantelzorger voor iemand met dementie te kunnen blijven zorgen. 

Heeft u vragen? Bel gerust!

Bel naar: Anja van Belzen, maatschappelijk werk Silverein: 06-83 06 71 32
Of naar Yvonne van den Nieuwenhuijzen, maatschappelijk werk SWOS: 06-22 80 68 63

Aanmelden? Telefoon: 035-602 36 81 of e-mail info@swos.nl

Sterk ernaast

Een verslaving heeft een enorme impact. Op de verslaafde, maar ook op u. Leer hoe u sterk in uw schoenen blijft staan. Ook kunt u eens per twee weken terecht in Amersfoort. Daar zijn themabijeenkomsten die u inzichten geven en u leren goed om te gaan met iemand met een verslaving. Meer weten? Kijk op www.jellinek.nl of bel naar 088-505 12 20. Mailen kan ook sterkernaast@jellinek.nl.

Online trainingen

Of volgt u toch liever een online cursus? Dan kiest u zelf wanneer en waar u modules volgt.

Module MIJZELF voor werkende mantelzorgers

Het combineren van werk en zorg is een behoorlijk uitdaging. Heeft u het gevoel dat u grip op de situatie kwijtraakt? Vindt u het moeilijk te bepalen wat écht belangrijk is? M-Power ontwikkelde een module waardoor u meer inzicht in uw situatie krijgt. U leert bewust keuzes te maken. De module bestaat uit 5 thema’s. Volg ze allemaal of kies de thema’s die u het meest opleveren. Meer informatie over de online training vindt u op Mantelzorgpower.nl.

Videocoaching voor mantelzorger en zorgvrager

Mensen worden steeds ouder, dit gaat gepaard met achteruitgang op het gebied van gedrag, dat heeft invloed op de onderlinge communicatie waardoor er onbegrip en weerstand kan ontstaan. Coaching met video voor Mantelzorgers helpt de communicatie te verbeteren. Het wordt ingezet bij problemen in de communicatie tussen de zorgvrager en mantelzorger.

Voor meer informatie en/of aanmelden, mail naar thuisbegeleiding@welzin.nl of bel 033-469 24 69.