Trainingen

U weet vast al dat mantelzorgen veel van u vraagt. Gelukkig zijn er trainingen waarbij het niet om uw naaste, maar om uzelf gaat. U leert bewust te worden van uw lichaam en geest. Zo zorgt u goed voor uzelf. De meeste trainingen worden door uw zorgverzekeraar vergoed.

Groepstrainingen

Stilstaan bij jezelf

In deze training leert u om in 5 stappen bewuste keuzes te maken. Sta met andere mantelzorgers eens stil bij wat u zelf wilt. Amanda Minkema van Courage Coaching vertelt u graag meer, bel naar 06-53 79 05 98. Deze training is in het voor- en najaar.

Stilstaan in drukte

U heeft vage lichamelijke of geestelijke klachten. Hoofdpijn, last van stress, vaak moe. Toch blijft u maar doorgaan. Herkent u dit? Kijk dan eens op de website van Welzin voor de cursus Stilstaan in drukte, ontspannen kun je leren, bel naar  033-469 24 69 of stuur een e-mail naar info@welzin.nl.

Mindfulness

Toe aan meer energie en frisse inzichten? De continue stroom aan gepieker en gedachten stilleggen? Dan is Mindfulness wellicht iets voor u. Kijk voor meer informatie op de website van Welzin, bel naar 033-469 24 69 of stuur een e-mail naar soest@welzin.nl.

Omgaan met dementie

Dementie is ontwrichtend. Hoe gaat u om met de veranderingen in emoties en het gedrag van uw naaste? Loyaliteitsconflicten liggen op de loer. Laat u informeren over de symptomen en de verschillende vormen van dementie. Neem contact op met Esther Hooreman, mantelzorgadviseur van de SWOS, bel naar 035-602 36 81 of Anja van Belzen, maatschappelijk werkster bij Lyvore via 035-603 63 78.

Sterk ernaast

Een verslaving heeft een enorme impact. Op de verslaafde, maar ook op u. Leer hoe u sterk in uw schoenen blijft staan. Ook kunt u eens per twee weken terecht in Amersfoort. Daar zijn themabijeenkomsten die u inzichten geven en u leren goed om te gaan met iemand met een verslaving. Meer weten? Kijk op www.jellinek.nl of bel naar 088-505 12 20. Mailen kan ook sterkernaast@jellinek.nl.

Online trainingen

Of volgt u toch liever een online cursus? Dan kiest u zelf wanneer en waar u modules volgt.

Module MIJZELF voor werkende mantelzorgers

Het combineren van werk en zorg is een behoorlijk uitdaging. Heeft u het gevoel dat u grip op de situatie kwijtraakt? Vindt u het moeilijk te bepalen wat écht belangrijk is? M-Power ontwikkelde een module waardoor u meer inzicht in uw situatie krijgt. U leert bewust keuzes te maken. De module bestaat uit 5 thema’s. Volg ze allemaal of kies de thema’s die u het meest opleveren. Meer informatie over de online training vindt u op Mantelzorgpower.nl.

Coachfriend Mantelzorg

Vindt u het prettig als er iemand op de achtergrond is die u op weg helpt? Een coach helpt u 10 weken online om te leren hoe u de zorg soms even los kunt laten. Om meer ontspannen in het leven te staan. U werkt 10 weken aan verschillende opdrachten. En heeft u hulp nodig? Dan kunt u terecht bij uw coach. Leden van Mantelzorg.nl betalen niets. Geen lid? Dan betaalt u € 298. Meer informatie? Kijk op Mantelzorg.nl.