Taken laten overnemen

Mantelzorg is vaak voor langere tijd. Vergeet daarom niet ook goed voor uzelf te zorgen. Het kan fijn zijn de zorg tijdelijk uit handen te geven. Of om zelf wat hulp in het huishouden te krijgen. Zo kunt u even de batterij opladen.

Vrijwilligersorganisaties

Soest en Soesterberg hebben veel vrijwilligers die graag taken van u overnemen. Hier vindt u een overzicht van vrijwilligersorganisaties [juiste link volgt]. Kunt u hier niet vinden wat u zoekt? Bel dan de SWOS 035-602 36 81 of het Steunpunt Mantelzorg 035-609 34 11.

Handen in huis

Mag iemand de zorg voor minimaal 3 dagen en 2 nachten van u overnemen? Handen in Huis zoekt voor u een vrijwilliger waar u en uw naaste zich goed bij voelen. De kosten worden door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed. Neem over het overnemen van zorg en de kosten contact op met de zorgcoach van uw zorgverzekeraar.

Melding zorg, werk en inkomen

Heeft u meer hulp nodig dan vrijwilligers u kunnen bieden? De gemeente Soest biedt mogelijke oplossingen in de vorm van dagbesteding of logeeropvang voor uw naaste. Maak een afspraak met de gemeente via het formulier melding zorg werk en inkomen. Houd er rekening mee dat u deze zorg acht weken van tevoren aanvraagt.

MEE NL

Heeft uw naaste een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz) en zoekt u dagbesteding of logeeropvang? Neem dan contact op met MEE NL.

Huppla app

En niet op de laatste plaats: schakel uw eigen netwerk in. Mensen bieden vaak spontaan hulp aan. Huppla is een handige app die vraag en aanbod bij elkaar brengt. Mensen uit uw netwerk kunnen in deze app aangeven waarmee en hoe ze u kunnen helpen.