Steunpunt Mantelzorg

Voor waardering, emotionele steun, informatie en sociale kaart.

Ondersteuning voor de mantelzorger

Bent u mantelzorger? Helpt u een naaste die ziek is of een handicap heeft? Dankzij uw hulp in het huishouden, verzorging en misschien zelfs met verpleegkundige zorg, kan uw naaste thuis blijven wonen. Dat is fijn voor jullie beiden, maar zorgen voor een ander kan wel veel van u vragen.

Individuele ondersteuning

Voor individuele ondersteuning voor mantelzorgers kunt terecht het Steunpunt Mantelzorg en bij de mantelzorgconsulent van de SWOS. Zij helpen u op vier manieren: door emotionele ondersteuning, advies en informatie, educatie over de ziekte en praktische hulp. Ze helpen u de balans in uw leven te houden zodat u de zorg voor uw naaste kunt volhouden.

De mantelzorgconsulent van de SWOS kunt u bellen via 035-602 36 81 of mailen via info@swos.nl. De medewerker van het Steunpunt Mantelzorg kunt u bellen via 035-609 34 11 of het registratieformulier invullen.

Registratie en contact

De mantelzorgconsulent van de SWOS en het Steunpunt noteren uw gegevens in een lijst. Zodat u automatisch de waardering, de nieuwsbrief mantelzorg en andere relevante informatie ontvangt. Dan nemen wij daarna contact met u op om te horen hoe het met u gaat.

Waardering

De gemeente Soest bedankt elk jaar haar mantelzorgers voor de goede zorg en hulp die ze geven aan hun partner, familie, vrienden of buren. In het voorjaar kunt u het mantelzorgcompliment, de Knollenbon, aanvragen. In het najaar kunt u meedoen aan de Dag van de Mantelzorg rond 10 november. Voor jonge mantelzorgers is er in het voorjaar een Bol.com waardebon en activiteiten in de week van de jonge mantelzorger 1 tot 7 juni.

Inzicht in de sociale kaart voor mantelzorgers

We houden voor u bij op Zorgzaam Soest wat er wordt georganiseerd voor mantelzorgers om u te ondersteunen. 

BordjeVol

Het kaartspel BordjeVol geeft inzicht in de activiteiten en taken waar u energie van krijgt en die u energie kosten. We denken met u mee over hoe u kunt omgaan met taken die energie kosten. Wilt u meer weten over BordjeVol? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg of de SWOS.

Ondersteuning voor professionals

Professionals die werken in het sociaal domein van de gemeente Soest kunnen bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor onder andere:

  • Meedenken over een casus.
  • Inzicht krijgen in de sociale kaart voor mantelzorgers.
  • Informatie over het Netwerk Versterken Soest, een netwerk voor professionals die werken in het sociaal domein van de gemeente Soest.