Ontmoet andere mantelzorgers

Als mantelzorger komt er soms veel op u af. Hoe fijn is het dan om even stoom af te blazen. Uw verhaal ergens kwijt te kunnen. Ervaringen uit te wisselen. En tips te krijgen van andere mantelzorgers. Waar u terecht kunt? Er zijn veel mogelijkheden!

Cafés voor mantelzorgers

Informeel, informatief én gezellig!

Mantelzorg café Soest

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand wordt hier een themabijeenkomst georganiseerd. De locatie is Artishock, Steenhoffstraat 46A. Amanda Minkema vertelt u er alles over. Bel 06-53 79 05 98, stuur een e-mail naar info@mantelzorgcafesoest.nl of kijk op de website mantelzorgcafesoest.

MS Café

Het MS Café Amersfoort is een plek waar iedereen die met de ziekte MS te maken heeft, elkaar ontmoet. Laagdrempelig en voor iedereen! De organisatie is in handen van Nienke Hendriks-Brandsma.

De locatie is Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, in Amersfoort. Wilt u informatie over datums en tijden kijk dan op facebook.com/MScafeamersfoort of stuur een mail naar mscafeamersfoort@gmail.com.

Zorgt u voor iemand met dementie?

Bezoek het Alzheimercafé in Baarn/Soest. Elke derde maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de Leuning, Oranjestraat 84, 035–601 92 26.

Kijk voor het activiteitenprogramma van 2023 op de website van Alzheimercafé in Baarn/Soest

Zorgt u voor iemand met Parkinson?

Ontdek het Parkinsoncafé in Amersfoort. Elke tweede woensdag van de maand van 16.00 tot 18.00 uur in Birkhoven, Soesterweg 533.

NAH café Soest

Voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), hun mantelzorgers en hun omgeving, familie en vrienden zijn er thema avonden. Het thema heeft te maken met hersenletsel. Na informatie over het thema gaan we uit elkaar in een groep voor mensen met hersenletsel en een groep mantelzorgers/naasten. Door de groepen te scheiden maken we het mogelijk dat iedereen makkelijker kan praten over situaties die je wilt delen met mensen in een zelfde (zorg)situatie.

Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden neem contact op met:

De locatie is De Rank, Soesterbergsestraat 18, Soest.

Lotgenotengroepen

Andere mantelzorgers weten precies in wat voor situatie u zit. Als u het fijn vindt om eens met een lotgenoot te praten, dan zijn er verschillende mogelijkheden. 

Zorgt u voor iemand met dementie?

Voor mantelzorgers die (zwaar)belast zijn is er een mogelijkheid voor groepscoaching. Met de mogelijkheid tot aanvullende ondersteuning van persoonlijke vrijwillige coaches. Wilt u meer informatie of zich aanmelden bel of mail dan met Amanda Minkema via 06-53 79 05 98 of info@mantelzorgcafesoest.nl.

Zorgt u voor iemand met kanker? 

Dan ontmoet u lotgenoten bij:

Toon Hermanshuis

Bij het Toon Hermanshuis in Amersfoort kunt als mantelzorger maar ook de persoon die kanker heeft meedoen aan groepsactiviteiten gericht op ontmoeten, ontspannen of creativiteit. Of even binnenlopen voor een kopje koffie dat kan ook! Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor individuele begeleiding. De individuele begeleiding wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. U kunt contact opnemen met het Toon Hermanshuis via 033-465 52 27 of via aanmelden@thha.nl. Meer informatie vindt u op de website van het Toon Hermanshuis.

Viore

Bij Viore in Hilversum kunt als mantelzorger maar ook de persoon die kanker heeft meedoen aan groepsactiviteiten gericht op ontmoeten, ontspannen of creativiteit. Of even binnenlopen voor een kopje koffie dat kan ook! Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor individuele begeleiding. De individuele begeleiding wordt gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars. U kunt contact opnemen met Viore via 035-685 35 32 of via info@viore.org. Meer informatie vindt u op de website van Viore.

Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra voor ouderen van SWOS en Silverein bieden u ontspanning en de gelegenheid lotgenoten te ontmoeten. Meer informatie kunt u vinden op de websites SWOS.nl en Silverein.nl.