Ontmoet andere mantelzorgers

Als mantelzorger komt er soms veel op u af. Hoe fijn is het dan om even stoom af te blazen. Uw verhaal ergens kwijt te kunnen. Ervaringen uit te wisselen. En tips te krijgen van andere mantelzorgers. Waar u terechtkunt? Er zijn veel mogelijkheden!

Cafés voor mantelzorgers

Informeel, informatief én gezellig!

Mantelzorg café Soest

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand wordt hier een themabijeenkomst georganiseerd. De locatie is Artishock, Steenhoffstraat 46A. Amanda Minkema vertelt u er alles over. Bel 06-537 905 98, stuur een e-mail naar info@mantelzorgcafesoest.nl of kijk op de website mantelzorgcafesoest.

Zorgt u voor iemand met dementie?

Bezoek het Alzheimercafé in Baarn. Elke derde maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de Leuning, Oranjestraat 84, 035 – 601 92 26.

Zorgt u voor iemand met Parkinson?

Ontdek het Parkinsoncafé in Amersfoort. Elke tweede woensdag van de maand van 16.00 tot 18.00 in Birkhoven, Soesterweg 533.

Lotgenotengroepen

Andere mantelzorgers weten precies in wat voor situatie u zit. Als u het fijn vindt om eens met een lotgenoot te praten, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) organiseert deze groepen op de Molenstraat 8c in Soest.

Zorgt u voor iemand met dementie?

  • U bent welkom bij de SWOS op iedere tweede woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Zorgt u voor iemand met een chronische ziekte? 

  • U bent welkom bij de SWOS op iedere dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.

Zorgt u voor iemand met kanker? 

Dan ontmoet u lotgenoten bij:

Ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra voor ouderen van SWOS en Lyvore bieden u ontspanning en de gelegenheid lotgenoten te ontmoeten. Meer informatie kunt u vinden op de websites Swos.nl en Lyvore.nl.