Vervoer en mobiel zijn

Als u niet mobiel bent, dan worden alledaagse dingen lastig. Zoals de boodschappen doen of op visite gaan bij vrienden of familie. Misschien voelt u zich daardoor wel eens alleen.

Wederdienst of vrijwilligershulp

Vaak zijn er ook mensen in de omgeving die graag helpen. Vraag het eens of stel een wederdienst voor. Bijvoorbeeld: u rijdt met uw buren mee naar de supermarkt. In ruil daarvoor verzorgt u de post en de planten tijdens hun vakanties.

Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Kijk dan eens bij een van deze vrijwilligersorganisaties. Zij kennen een vrijwilliger die u graag helpt.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeert u dichtbij uw bestemming. Vaak op speciale parkeerplaatsen zoals bij een ziekenhuis of een winkelcentrum. Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u aan via de gemeente Soest. 

Seniorenbus of regiotaxi

In Soest en Soesterberg kunt u met de SWOS Seniorenbus reizen. U kunt ook gebruikmaken van de regiotaxi. Reist u veel met de Regiotaxi omdat u beperkingen heeft, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een kortingspas via de gemeente Soest. U vraagt dit aan via een Melding zorg, werk en inkomen

Hulpmiddelen om te lopen of fietsen

Kunt u moeilijk fietsen vanwege een beperking? Of kunt u niet of beperkt lopen? Dan kan bijvoorbeeld een driewielfiets, rolstoel of scootmobiel uitkomst bieden. U vindt een overzicht aan opties op hulpmiddelenwijzer.nl.

Fris uw verkeerskennis op

Kent u de verkeersregels nog precies? U kunt de test doen als fietser, scootmobielgebruiker, voetganger of automobilist. Of doe een online opfriscursus of een opfriscursus bij u in de buurt.

Fris uw verkeerskennis op