Buro vrijwilligerswerk

Buro vrijwilligerswerk matcht vrijwilligers en organisaties via de (digitale) vacaturebank. Ze zetten zich in voor moeilijk bemiddelbare vrijwilligers en vrijwilligersplekken (stages) voor jongeren. Het s een kennis- en expertisecentrum voor informatie en advies over het werven, behouden en promoten van vrijwilligers(werk). Ook kunt u hier terecht voor gemeentelijke regelingen zoals deskundigheidsbevordering bij vrijwilligers, de vrijwilligersverzekering en de '100-stoelenregeling', een vorm van waardering voor vrijwilligers.

Vrijwilliger worden

Vrijwilligers zijn goud waard en het is ontzettend leuk om te doen. Iets voor iemand betekenen, nuttig bezig zijn en andere mensen ontmoeten. Wilt u vrijwilliger worden? Dan kunt u zich aanmelden bij het buro vrijwilligerswerk van Stichting Balans.

Direct inschrijven als vrijwilliger

Vrijwilligers nodig voor mensen met een psychische kwetsbaarheid?

Buro Vrijwilligerswerk kan vrijwilligers inzetten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wat levert contact met een maatje op?

  • Het maatjesproject kan een eerste stap zijn tot andere activiteiten en/of contacten.
  • Door contact met de vrijwilliger kan de deelnemer in contact blijven staan met de maatschappij.
  • Mantelzorgers kunnen ontlast worden door de komst van een vrijwilliger.
  • Door het contact met de vrijwilliger voelt de deelnemer zich gehoord en gezien wat kan bijdragen aan een gevoel van eigenwaarde.
  • De vrijwilliger kan aanvullend zijn op de professionele ondersteuning.

NLdoet, voor vrijwilligers

Wilt u een dagje de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 12 en 13 maart 2021 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. U maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook!

Ga naar website NLdoet

Vrijwilliger zoeken

Heeft u tijdelijk of langer hulp nodig of zoekt u dit voor een dierbare? U kunt terecht bij een van de vrijwilligersorganisaties. Zij helpen u graag verder bij bijvoorbeeld praktische hulp krijgen, mobieler zijn, andere mensen ontmoeten, bemiddelen bij ruzies in de buurt, thuisadministratie regelen en nog veel meer.

Organisaties

Nationale Vrijwilligersdag

Tijdens de landelijke 'Nationale Vrijwilligersdag' - jaarlijks op 7 december - worden vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook regionaal krijgen veel vrijwilligers extra aandacht. Gemeentes en organisaties zetten hun vrijwilligers in het zonnetje door ze te huldigen of te onderscheiden.