Hulp voor uw naaste

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw naaste extra hulp te bieden. Er zijn groepsactiviteiten en ook uit logeren is mogelijk.

Aanbod zonder Wmo-indicatie

Vriendenkringen 

Voor mensen met autisme of een licht verstandelijke beperking. Meer informatie op MEE Utrecht Gooi & Vecht.

Eetclub en/of activiteiten

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Meer informatie op Stichting Balans of op GGZ Centraal.

Buurtkamer

Voor mensen met een klein netwerk, lichte geheugenproblemen, niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking. Meer informatie op SWOS of op Lyvore.nl.

Aanbod met Wmo-indicatie

Dan is dagbesteding of logeren een mogelijkheid. Groepsactiviteiten ontlasten u en activeren uw naaste. En gaat uzelf op vakantie? Of bent u tijdelijk niet in staat mantelzorg te bieden? Dan kan logeren een goede oplossing zijn.

Wilt u meer informatie over dagbesteding en/of logeren? Maak dan een afspraak via het formulier melding zorg werk en inkomen van de gemeente Soest. Houd u rekening met een wachttijd van 8 weken.

Zorginstellingen

Meerdere zorginstellingen bieden de mogelijkheid voor logeren aan. Kijk wat het beste past!

Lyvore

Lyvore biedt logeeropvang voor mensen met dementie, lichamelijke beperkingen en niet-aangeboren hersenafwijking. Er zijn 2 logeerplekken in Molenschot in Soest. Meer informatie op Lyvore.nl.

King Arthur Groep

King Arthur Groep heeft voor mensen met dementie 6 logeerplekken in de Cederhorst, terrein Zon en Schild in Amersfoort. Meer informatie op KingArthurGroep.nl.

Abrona

Abrona heeft logeeropvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer informatie op Abrona.nl

Stichting Wielewaal

Stichting Wielewaal organiseert logeerweekenden in een groep voor mensen tot 35 jaar met ADHD, autisme of een verstandelijke beperking. Deze logeerweekenden zijn in de Stayokay Soest. Meer informatie op Wielewaal.nl.

Logeeropvang tot 18 jaar

Zoekt u logeeropvang voor kinderen tot 18 jaar? Het Jeugdteam van de gemeente vertelt u alles over de mogelijkheden. Bel naar 035-609 34 11.