Dag van de mantelzorg in november

Zaterdagmiddag 6 november vieren we de Dag van de Mantelzorg. Op deze landelijke actiedag zetten we mantelzorgers in Baarn, Soest en Soesterberg in het zonnetje! Maria Grijpma en Inge Jager brengen ons dan een beetje meer geluk met hun voorstelling ‘Klein Geluk voor de mantelzorger’ in theater De Speeldoos in Baarn. 

Klein Geluk

Maria Grijpma en Inge Jager over hun voorstelling Klein Geluk: "Tijdens de voorstelling proberen we de ‘recepten’ voor Klein Geluk met elkaar uit. Kleine stukjes theorie en veel praktische oefening. Zo kun je ervaren dat je inderdaad binnen enkele minuten, rust, nieuwe energie of inspiratie kunt opdoen."

Ben ik een mantelzorger?

Janine weet pas sinds kort dat zij mantelzorger is. Zij zorgt al een paar jaar voor haar man, sinds hij een hersenbloeding kreeg. Zij vond en vindt dat wat zij doet heel normaal, het hoort erbij. Janine vertelde: "Ik vond alles wat anderen allemaal deden aan zorg voor hun familie veel zwaarder en erger." Dat waren in haar ogen ‘echte’ mantelzorgers. "Mijn buurvrouw zorgt voor haar moeder en bezocht de Dag van de Mantelzorg in 2019. Zij vertelde dat deze dag ook echt voor mij bedoeld is. Toen viel bij mij pas het kwartje dat ik mantelzorger ben. Ik ga mij ook zeker aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg."

Praktische informatie 

Op 6 november gaan de deuren van het theater open om 14.30 uur, de voorstelling is afgelopen rond 17.00 uur. Daarna is er nog tot 18.00 uur gelegenheid voor een drankje en een hapje. Tijdens de voorstelling is er een korte pauze. U mag een introducé meenemen. Geeft u de naam van uw introducé aan ons door als u zich aanmeld.

Coronatoegangsbewijs

Voor toegang tot de voorstelling is een coronatoegangsbewijs vereist. We vragen u deze te tonen via de CoronaCheck-app. Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Meer weten of aanmelden?

Wilt u meer weten over de Dag van de Mantelzorg of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar steunpuntmantelzorg@soest.nl of bel het Steunpunt Mantelzorg Soest via 06-113 612 02.