Opvoeden en opgroeien

Iedereen heeft wel eens kleine of grote vragen over opvoeden en opgroeien. Dan is het fijn om te kunnen overleggen met iemand die verstand van zaken heeft.

Welzin

Welzin biedt ondersteuning aan ouders die een steuntje in de rug nodig hebben en opvoed- en ontwikkelvragen hebben. De ondersteuning kan groepsgewijs zijn. U ontmoet andere ouders die mogelijk dezelfde vragen hebben. U merkt dat u niet de enige bent, deelt ervaringen en tips en het levert u nieuwe contacten op waar u later ook nog iets aan kunt hebben. U kunt ook persoonlijke ondersteuning krijgen als dit nodig blijkt.

GGD

De medewerkers van de GGD ondersteunen bij de ontwikkeling van uw kind. Door het geven van advies over bijvoorbeeld voeding en groei, zindelijkheid, ontlasting, slapen en huilen. Daarnaast onderzoeken zij de groei van uw kind en geven inentingen om uw kind te beschermen tegen de meest voorkomende infectie- en kinderziekten.

Stichting Balans

Stichting Balans organiseert activiteiten waar kinderen in verschillende leeftijdsgroepen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij ouders zoveel mogelijk betrokken worden. Hierbij is aandacht voor sport en bewegen, het goed invullen van de vrije tijd en talentontwikkeling. Het aanbod voor jongeren is gericht op sociale contacten, het verbeteren van schoolprestaties en het bieden van een veilige omgeving en sport- en talentontwikkeling.