Opvoeden en opgroeien

Iedereen heeft wel eens kleine of grote vragen over opvoeden en opgroeien. Dan is het fijn om te kunnen overleggen met iemand die verstand van zaken heeft.

Centrum Jeugd en Gezin

Soest heeft een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) waar u terecht kunt met uw vragen. In het CJG werken medewerkers van Welzin en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GDD) in opdracht van de gemeente. Zij werken hierbij samen met het Jeugdteam en met andere welzijnsorganisaties in Soest.

U kunt hier terecht voor informatie en advies over allerlei thema's zoals aanstaand ouderschap, positief opvoeden en omgaan met puberende kinderen. Daarnaast bieden de GGD en Welzin verschillende trainingen zoals een assertiviteitstraining voor kinderen of thema-avonden voor ouders.

Welzin

Welzin biedt ondersteuning aan ouders die een steuntje in de rug nodig hebben en opvoed- en ontwikkelvragen hebben. De ondersteuning kan groepsgewijs zijn. U ontmoet andere ouders die mogelijk dezelfde vragen hebben. U merkt dat u niet de enige bent, deelt ervaringen en tips en het levert u nieuwe contacten op waar u later ook nog iets aan kunt hebben. U kunt ook persoonlijke ondersteuning krijgen als dit nodig blijkt.

GGD

De medewerkers van de GGD ondersteunen bij de ontwikkeling van uw kind. Door het geven van advies over bijvoorbeeld voeding en groei, zindelijkheid, ontlasting, slapen en huilen. Daarnaast onderzoeken zij de groei van uw kind en geven inentingen om uw kind te beschermen tegen de meest voorkomende infectie- en kinderziekten.

Stichting Balans

Stichting Balans organiseert activiteiten waar kinderen in verschillende leeftijdsgroepen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij ouders zoveel mogelijk betrokken worden. Hierbij is aandacht voor sport en bewegen, het goed invullen van de vrije tijd en talentontwikkeling. Het aanbod voor jongeren is gericht op sociale contacten, het verbeteren van schoolprestaties en het bieden van een veilige omgeving en sport- en talentontwikkeling.