Zorg in Soest

Uw gezondheid is een groot goed. Soms is het nodig om hulp in te schakelen voor gezondheidsproblemen. In Soest vindt u een ruim aanbod aan gekwalificeerde zorgverleners: huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, thuiszorg en vele anderen.

Stichting ELZIS

De zorgaanbieders in de eerstelijn gezondheidszorg hebben met elkaar een netwerk opgericht om te zorgen dat de hulp zo goed mogelijk op elkaar aansluit. Dit netwerk heet Eerste Lijn Zorg In Soest (ELZIS). Meer dan 95% van de in de eerstelijn werkzame zorgverleners is hierop aangesloten.

Voorbeelden van een samenwerking zijn:

  • Huisartsen en fysiotherapeuten hebben een werkafspraak ontwikkeld voor mensen met 'etalagebenen'.
  • Voor vragen over incontinentie kunt u terecht op het incontinentiespreekuur.
  • De huisarts heeft overleg met de apotheek en thuiszorg als er begeleiding nodig is in de laatste levensfase.
  • Bent u ge├»nteresseerd in sport en bewegen, maar weet u niet precies wat bij u past? Dan kunt u een afspraak maken bij onze beweegmakelaar.
  • Heeft u op de huid een 'verdacht plekje' waarbij de huisarts twijfelt of het wel goed is, dan is er wekelijks een dermatologiespreekuur.

Zo proberen we met elkaar de zorg voor uw gezondheid te bieden die u nodig heeft.

ELZIS werkt samen met de gemeente, bijvoorbeeld rond het thema Mantelzorg en met de buurtsportcoaches. Samen voor een beter Soest, dat is waar ELZIS voor staat.

Zorgplein Soest

In het gebouw van het Zorgplein aan het Dalplein zijn veel zorginstellingen gevestigd. Bijna iedereen kent het gebouw vanwege het prikpunt voor bloedafname. Het Zorgplein is belangrijk voor de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners in Soest.

GGDrU informatiepunt

U kunt bij het informatiepunt terecht met alle vragen over gezondheid. Over bijvoorbeeld gezond leven, corona en opvoeding. Of over stress en mentale gezondheid. Iedereen is van harte welkom. Medewerkers van het informatiepunt nemen alle tijd voor een gesprek.

Het informatiepunt in de Van Weedestraat 61A in Soest is open op woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.