Bewegen en sport

In Soest kunt u sporten en bewegen met een buurtsportcoach. De buurtsportcoaches werken binnen de gemeente samen met sportverenigingen, scholen en veel verschillende welzijnsorganisaties. Zo is bewegen en sport voor iedereen mogelijk binnen Soest.

Buurtsportcoach Soest

Wilt u een indruk krijgen van het veelzijdige sport- en beweegaanbod van de buurtsportcoaches in Soest? Bekijk dan de onderstaande YouTube-film over buurtsportcoach in Soest. 

Vragen?

Heeft u vragen over de regeling met de buurtsportcoach? Stuur een mail naar de co√∂rdinator van deze regeling, Robbert Jaspers r.jaspers@soest.nl of kijk op Sportinsoest.

Sporten met een beperking

Soest biedt veel mogelijkheden voor mensen met een fysieke, verstandelijke en psychische beperking die graag sporten of bewegen. Zoekt u hierbij hulp of wilt u meer weten over het aangepast sporten in Soest? Dan kunt u contact opnemen met de Beweegmakelaar Aangepast Sporten die ook onderdeel uitmaakt van de Buurtsportcoachregeling in de gemeente Soest.

U kunt haar bereiken via beweegmakelaar.as@swos.nl of 06-36 08 85 90.

Beweegmakelaar

Een beweegmakelaar is iemand die samen met u kan spreken over de dilemma's die u ervaart bij bewegen en mobiliteit. Maar de beweegmakelaar kan u ook helpen en adviseren bij het vinden van een sport- of beweeggroep.

Sanne van den Berg is de beweegmakelaar bij de SWOS en Elzis (Eerstelijns Zorg in Soest). Zij is deskundig op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. De beweegmakelaar is er voor iedereen, van alle leeftijden, in Soest en Soesterberg en ze maakt onderdeel uit van de Buurtsportcoachregeling in de gemeente Soest.

Wilt u contact? Dit kan via beweegmakelaar@elzis.nl of 06-40 76 16 83. U kunt ook een verwijzing via uw huisarts vragen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds is bedoeld voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Het fonds betaalt de kosten die nodig zijn om kinderen van 0 tot 18 jaar te kunnen laten sporten.

Lees meer over de voorwaarden en het aanmelden.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Alle kinderen in de gemeente Soest moeten kunnen sporten, niemand buitenspel. Vaak betalen ouders de sportactiviteiten van hun kind, maar als dat financieel niet mogelijk is, probeert het jeugdfonds bij te springen. Ga voor meer informatie naar de website van het jeugdfondssport en cultuur.