Mantelzorgcompliment 2021

De gemeente Soest wil al haar mantelzorgers bedanken voor de goede zorg en hulp die ze geven aan hun naasten. Ieder jaar ontvangen mantelzorgers die zorgen voor iemand  in Soest en Soesterberg het mantelzorgcompliment. Dit is een waardering voor de onbetaalde zorg en hulp die mantelzorgers voor langere tijd bieden voor een familielid, vriend of kennis.

Dit jaar is de waardering een ‘Knollenbon’. Dit zijn waardebonnen die u kunt inleveren bij verschillende winkels en restaurants in Soest en Soesterberg. Jonge mantelzorgers kunnen een Bol.com waardebon aanvragen.  

Wethouder Liesa van Aalst

“Veel inwoners van Soest en Soesterberg zorgen voor een ander. Als dat langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste is, dan is dat mantelzorg. Deze doelgroep is voor veel mensen onzichtbaar. Deze mensen willen we graag de waardering geven die ze verdienen.”

Wanneer bent u een mantelzorger?

Mantelzorgers die zorgen voor iemand in Soest of Soesterberg kunnen het compliment aanvragen. Twijfelt u of u mantelzorger bent? Kijk dan onze video’s via het Youtube kanaal van de gemeente Soest. Twee mantelzorgers vertellen hun verhaal. Of bekijk de animatie over jonge mantelzorgers.

Bij het Steunpunt Mantelzorg kunt u terecht voor praktische hulp of een luisterend oor. 

Voor jonge mantelzorgers

Zit je op de basisschool of op een middelbare school? En zorg je voor jouw vader of moeder in de Soest of Soesterberg? Of heb je een broertje of zusje die bijzondere aandacht nodig heeft? Dan ben jij een jonge mantelzorger. De gemeente Soest vindt het heel bijzonder wat je doet! Om je te bedanken kun je een Bol.com waardebon bij ons aanvragen.

Aanvragen van een Knollenbon of een Bol.com waardebon

Bent u of kent u een mantelzorger die het compliment verdient? Vraag het compliment dan aan. Aanvragen kan van 28 april tot 18 juni.

Voor het Steunpunt Mantelzorg is dit ook een mooi moment om te horen hoe het met al onze mantelzorgers gaat. We gaan hierover graag met u in gesprek

Wie ontvangt de Knollenbon automatisch?

Krijgt u of degene voor wie u zorgt ondersteuning van  een van de volgende organisaties? Dan ontvangt u de Knollenbon automatisch. Aanvragen bij de gemeente is dan niet nodig. De volgende organisaties doen mee: Steunpunt Mantelzorg, King Arthur Groep, Welzin, SWOS, MEE, Saar aan Huis en Interakt Contour. 

Naar overzicht