Alzheimer Cafés

Het maandelijks Alzheimercafé in de Leuning in Baarn biedt een ontmoetingsplek aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Programma

Van september tot en met december zijn de volgende bijeenkomsten:

20 september: Interview met een ervaringsdeskundige 

Het thema van Wereld Alzheimer Dag staat dit jaar in het teken van ‘de vele gezichten van dementie’. Een jonge vrouw, ervaringsdeskundige en tevens deelnemer van het tv-programma Restaurant Misverstand, vertelt haar persoonlijke verhaal met dementie. Ook gaan we in gesprek met een mantelzorger over haar ervaringen.

18 oktober: In beweging blijven of komen

Actief zijn, hobby’s (blijven) uitoefenen en het onderhouden van vaardigheden is belangrijk voor een zinvolle daginvulling. Gastspreker Marloes Luijken, dagbestedingscoach in Baarn, geeft uitleg over de mogelijkheden om thuiswonende mensen met (beginnende) dementie te ondersteunen bij het zelf in beweging blijven of komen.

15 november: Gedrags- en karakterverandering

Hoe is het om uw partner, vader, moeder of naaste te zien veranderen door dementie. Een psycholoog gaat in op veel voorkomende veranderingen in gedrag en karakter bij mensen met dementie, de oorzaken hiervan en advies over het omgaan en het positief beïnvloeden van gedrag.

20 december: De kracht van muziek

Muziek helpt mensen met dementie. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Muziek kan vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen en stemming positief beïnvloeden. Bart Meussen vertelt over de kracht van muziek en zorgt met pianist & zangeres voor een feestelijke afsluiter van dit jaar.

Locatie

De bijeenkomsten zijn in het Welzijnscentrum De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn

De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. Het programma is van 14.00 tot 15.30 uur. Toegang en koffie en thee zijn gratis.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Alzheimer Nederland

Naar overzicht